29 Nisan 2009 Çarşamba

Arkaya Doğru İlerleyeliiiim!

Nasıl bir kabustur bu! Neden insanlar bu hareketi yapmaktan bıkmaz, usanmazlar! İlla ki şoför muavini bu lafı söylemeli midir? Neden? Başka türlü arkaya geçemiyor muyuz?
Hayır efendim geçemiyoruz... Hoş, muavin bunu diyince sağa sola sallanarak bir kıpırtı yaratılıyor ama ilerlenmiyor ya, o da ayrı.
Yıllardır otobüste gidip geliyorum. Gidip gelmeye de devame deceğim ama birazdan değineceğim olay değişmeyecektir: arkaya doğru ilerleme!
Orta kapıda biri durduysa eyvah! İçgüdüsel olarak herkes durur! Kardeşim geçsene yanında! Yok! Orda beklemeye başlarsınız. Derken kapıya doğru yığılma olur. Binenler bir yığın gereksiz kavga ve küfürler eşliğinde birbirlerini ittirirler. Halbuki neden nderi? Biri orta kapının önünde durur, diğer akıllılarda yanında egçip gitmez.
Otobüs tıkış tıkış mı geliyor? Bilinki arkası bomboş. Sonra benim gibi, "şurda boş yer var geçer misniz?" ya da "ilerler misiniz?" gibi sinirinizi zap etmeye çalışan bir yüz ifadesiyle kibarlıktan ödnün vermeyen sözler söylersiniz. Siz böyle diyince birden oranın boş olduğunu görür bazıları. Bazıları da istifini bozmaz, az biraz öteye gider ki siz geçin diye. Ne varsa orda... Demirle bütünleşme seansı.
Beni illet eden bir durumdur bu. Çok muzdaribim bu konuda! Arkaya doğru ilerleyelim artık!
Orta kapıda duranlara lafım yok. Ne var dursunlar; ama başkaları da ordan geçip arkaya gitmeyi akıl etsin!
Arkaya ancak şu kadar gidebilirsiniz, arka koltuklardan 2.sinin hizasına kadar. Çünkü orda da biri durur, ama bu kişi orta kapı gibi geçilesi değildir. Biraz daha gidipa rkaya ulaşmak yerine en yakınındaki insanla arasında 3-4 koltuk mesafe bırakarak durur. İşte bunlar yolu tıkayanlardandır!
Bunlara bağıra bağıra söylemek gerekir. Benim gibi kibar kibar söylemek değil :P.
Arkaya ulaşmayı başarırsanız, hem rahata erer, hem de sizinle birlikte başklarını da kurtarmış olursunuz :).
Tıkamayın şu ön kapıyı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aynı dertten muzdaripsin değil mi...

 


Sürünen Öğrenci Modeli © 2008. Design by: Pocket